Günümüzde pek çok alanda kullanılmaya başlanan NPI Profiller birçoğumuzun gördüğü ama adını bilmediğimiz demirlerdendir. NPI Profiller, genel adı ile bilinen tabiri ile yapı çeliği ürünlerdir. Yapıların, daha sağlam olması amacı ile çelik konstrüksiyonların içinde kullanılırlar.
NPI Profiller Kullanım Alanları
- Tarım Makinelerinin üretimi aşamasında - İş makineleri üretiminde - Mobilyalarda - Beyaz Eşyalarda - Otomotiv sanayisinde - İnşaat sektöründe - Ağır ekipmanların üretimlerinde oldukça fazla kullanılır.
Vizyon Yapı olarak NPI Profillerin satışını yaptığımız ölçüler aşağıdakiler gibidir;
NPI Profiller hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
NPI Profiler bazı çelik profil tablolarında IPN olarak geçmektedir. Bütün profiller (NPI, NPU) aslında bir demir çelik ürünü olduğu için bu konu hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmektedir.
Çelikler, cevherden elde edildiği üzere ham demir iki yöntemle uygulanır. Birinci ham demire oksijen üfleme yöntemi veya hurdaların elektrik ark ocaklarında tekrar eritilmesi yöntemi ile elde edilirler. En çok tercih edilen yöntem olan oksijen üfleme yöntemiyle çelik üretimi dış tarafında sac, iç tarafında ise ısıya ve ateşe dayanıklı astar bulunur. Ham maddenin doldurulmasının ardından curufun dökülerek fırına yatak konuma getirilir. Demirin fırına alınmasından sonraki aşama olan karbon uzaklaştırılır. Bu esnada üfleme süresi yaklaşık 20 dk civarındadır.
Genel olarak Çeliklerin özelliklerinden bahsedecek olur isek şunları söyleyebiliriz;
- Çeliklerin büyük bir kısmı çok fazla çeşit yöntemler ile emaye yapılmaya, metal ile kaplanmaya, boyanmaya plastik maddeler ile kaplanmaya elverişlidir.
- Yapılarının gerektirdiği sıcaklıklar ne kadar fazla ise o kadar ısıtıldıklarında şekillenme özelliğine ulaşırlar.
- Çeliklerin büyük çoğunluğu ısıl işlemlere karşı dayanıklıdır.
NPI Profiller ve Demir Çelik ürünleri hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.